Tradicionalni sosedski derbi, ki je tokrat potekal v Ajdovščini, je tudi tokrat postregel z zelo všečno nogometno predstavo. Naši fantje so bili skozi celotno tekmo boljši in v končnici tekme strli nasprotnika.
2

Kljub slabemu vremenu se je na glavnem ajdovskem stadionu zbralo lepo število ljudi, predvsem moramo pohvaliti naše navijače, ki so se zbrali v zelo lepem številu in navijaško opremljeni (dva transparenta, od tega en nov, zastava ter boben). Naši fantje so skozi celotno tekmo dajali občutek suverenosti in prevladovali so tudi v posesti žoge. Manjkala je samo zbranost ob zaključkih. Šele ko so ajdovci prejeli rdeči karton je našim uspelo priti do vodilnega gola, ki ga je zadel povratnik po poškodbi Žiga Pahor. Nekaj minut kasneje je zmago z odlično izvedenim prostim strelom potrdil še Alen Keranović.

Vipava tako prepričljivo zaseda 3. mesto na lestvici z 20 točkami, drugouvrščeni Tolmin jih ima 27, vodilni Koper pa 30. Že prihajajoči vikend bo priložnost za novo zmago – v nedeljo 4.11. gostimo ekipo Jadrana iz Kozine. Spodaj si oglejte še proslavljanje po zmagi.