V Vipavi smo bili priča prvemu nogometnemu derbiju Vipavske doline v novi sezoni. Moštvi sta se ob koncu razšli z neodločenih 1 : 1. Domače je v vodstvo popeljal Keranović, za Primorje pa je izenačil Žan Podgoršek.

vmes

V odlični vremenski kulisi in pred okrog 400 gledalci smo na stadionu v Vipavi spremljali prvi nogometni derbi med Fama Vipavo in Primorjem, v novi sezoni slovenskega tretjeligaškega nogometa. Gledalci so videli dobro nogometno predstavo obeh moštev, derbi v pravem pomenu besede. Predvsem v prvem polčasu so fantje prikazali atraktiven nogomet in spremljali smo lahko enega boljših derbijev Vipavske doline v zadnjih sezonah, tudi oba gola na srečanju sta padla v prvem delu srečanja.

Tekma se je v svojo smer zasukala že zelo zgodaj. V drugi minuti srečanja so namreč domači igralci povedli, po predložku je bil usprešen Alen Keranović in temu primerno je bilo veselje na tribunah. Ajdovci so nato vse sile usmerili v napad in iskali izenačenje, Vipavci pa so bili nevarni iz protinapadov. V tem delu smo videli številne priložnosti na obeh straneh, pri čemer sta se izkazala tudi oba vratarja. Verjetno ključni trenutek tekme pa se je zgodil v 28. minuti srečanja, ko so nogometaši Primorja zakrivili enajstmetrovko. K žogi je pristopil Branko Tutuš, močno ustrelil v desni kot vrat, a na mestu je bil Anže Nabergoj in rezultat je ostal 1 : 0.

V sredo 12.9. ob 17:00 sledi ponovitev derbija na Stadionu ob Beli, le da gre tokrat za pokalni obračun (1. krog pokala MNZ Nova Gorica).

Foto in tekst: Lokalne Ajdovščina

POGLEJTE SI VIDEOPOVZETKE S KLIKOM TUKAJ