Naši mladi fantje in trener Asmir Bašić so se odzvali vabilu NK Marsonia in se udeležili 5. mednarodnega turnirja v Slavonskem Brodu na Hrvaškem.
V petek 16.6. so se odpravli na pot in v soboto, 17.6. odigrali 3 tekme v skupinskem delu ter zabeležili 3 zmage. V nedeljo so nadaljevali s tekmami v skupinskem delu, kjer so se v izenačeni tekmi z domačini razšli z neodločenim rezultatom ter se kot prvouvrščena ekipa uvrstili v izločilne boje. V 1/8 finala so po velikem številu neizkoriščenih lepih priložnosti izgubili z rezultatom 2:1 in se morali posloviti od nadaljnega tekmovanja. Kljub nesrečnem porazu so fantje dosegli lep mednarodni uspeh, saj so med 33 ekipami dosegli končno 9.mesto.

“Prišli smo na turnir uživat v igri in poskušat presenetit vendar nam je za boljši končni uspeh na koncu zmanjkalo tudi malce športne sreče. Rad bi čestital fantom za prikazno igro, srčnost in borbenost na igrišču ter se zahvalil staršem, ki so jih spremljali skozi celo sezono in na tem 2-dnevnem festivalu. Končno 9.mesto je tudi lep uspeh za naš klub v tej konkurenci ekip saj so nastopale ekipe iz Hrvaške,Bosne in Hercegovine, Madžarske in mi kot edini predstavniki iz Slovenije. Nova lepa izkušnja za vse nas, ki delujemo v NK Vipava in predvsem za naše fante, ki so naš klub spet predstavili v lepi luči,” je za našo spletno stran povedal trener Asmir Bašić.
 
REZULTATI TEKEM NK VIPAVA:
NK Vipava:NK Vinogorac 2-1
NK Vipava:NK Slobodnica 1-0
NK Vipava:NK Slavonac Bukovlje 3-0
NK Marsoni 2007:NK Vipava 1-1
 
Izločilni boji:
NK Vipava:NK Posavac Davor 1-2