Začela se je nova sezona tretjeligaškega nogometnega plesa in žreb je določil, da se že v tretjem krogu srečata moštvi Ajdovščine in Vipave.

Če je v prejšnji sezoni veljalo, da so favoriti za zmago nogometaši Škola, je bilo tokrat pred derbijem vzdušje drugačno. Igralci Fame Vipava so v Ajdovščino prišli po tri točke, domači igralci pa so po tihem upali na uspeh in prve točke v novi sezoni. Spremembe v moštvu in slabši igralski kader so žal trenutna realnost ajdovskega nogometa, kar se je pokazalo tudi na sobotnem lokalnem derbiju. Vipava je v tem trenutku boljše in bolje pripravljeno moštvo, kar je dobrih 350 gledalcev videlo tudi v živo. Ajdovci se bodo za vsako točko morali še precej več potruditi, kot kaže pa bo velik uspeh že ohranitev tretjeligaškega statusa tudi ob koncu sezone. Žarek upanja na boljše čase je sicer zasvetil med tednom, ko so se Ajdovci v Biljah z domačimi pomerili v pokalni tekmi in zmagali z 1:2.

Sobotno tekmo so sicer bolje začeli domači nogometaši, vendar Dejan Žižmond žal ni izkoristil priložnosti, ki se mu je ponudila.  Na drugi strani pa je nespretnost ajdovske obrambe izkoristil Jani Nešković in gostje so na odmor odšli s prednostjo. Kljub rezultatskemu zaostanku je bila igra dokaj enakovredna in v drugem polčasu so gledalci pričakovali domači lov na izenačenje.  Sandi Balaj bi sicer kmalu izpolnil pričakovanja domačih gledalcev, vendar žoga ni končala v mreži. Nato pa je na drugi strani ponovno zadel Jani Nešković in zmagovalec je bil bržkone odločen. Ajdovci so sicer protestirali, saj je bil gol dosežen iz sumljive situacije. Do  konca tekme so Vipavci uspešno nadzirali potek dogodkov na igrišču, domačim pa kljub trudu ni uspelo resneje ogroziti vratarja gostov.

Tekst: Lokalne Ajdovščina

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s